23 Şubat 2014 Pazar

Tayland Gece



    Bangkok gece gezmesiyle yazıya devam edelim.
    Nerde durmalı nerde devam etmeli? 
   Trafik önemli konu. En canlı bölge Sukhumwit sio 11. Bu adres size eğlencenin kapılarını aralıyor. 


                                                

Biz Levels bar-disco konseptine bayıldık. Hem dış mekanında sohbet edip eğlenceye karıştık hem de arada iç kısımda canlı müzik ve discoda inanılmaz keyiflendik. 








22 Şubat 2014 Cumartesi

Tayland



   Tekil hayattan ikili yaşam tarzına geçmem Tayland ile başladı.Bende bloga ilk yazımı bu harikalar diyarını anlatarak mevzuya dahil olmak istedim. Yediğim içtiğim benim olsun diyelim neler gördük bol resimle tasvirle başlayalım. Şimdiden belirtiyorum ki bu yazıda bolca file, turkuaz sulara, eğlence karelerine maruz kalınabilir.

    Tayland şu kadar nüfuslu bu kadar alana sahip güney yarım kürededir gibi bilgilerle lafı uzatmaya gerek yok, bunlar zaten kolay ulaşılabilir bilgiler olmakla beraber ben kendi gözümden anlatmak istiyorum olayı...
   
       Bi kere şunu bilen çoktur; Tayland gezisi herkes için Bangkok ile başlar Phuket ve çevre adalar gezilip bitirilir. Neden böyledir? Çünkü önce Bangkoka gelirsiniz, gezersiniz (tercihen 2-3 gün) ve daha sonra 1 saat süren bir uçuşla phuket adasına uçarsınız.
Burda önemli tavsiye şudur eğer uçuşunuz İstanbul meydanı kalkışlı ise direk uçuş tercih etmenizdir çünkü sadece uçuş neredeyse 10 saatinizi alıyor. Aktarmalı seferler çok yorucu olabilir.
    Tayland Bangkok havalimanına indiğinizde sizi önce çılgın bir sıcak daha sonra da ısrarcı taksiciler karşılar. Biz biraz oynadık rollendik kendimizce amatörlük yapmadık.
Yerli birine bişeyler sormaktansa bizim gibi turistleri tercih ettik ki bu da bir sıfır önde başlattı böylece ilk kazıklanma eylemini biraz daha ertelemiş olduk.
    Otel işine gelince, bu kişiye göre göreceli ama gidilen yer uzak doğu olunca beş yıldızlı otellerde kalmak daha cazip geliyor insana. Fiyatlar bizim ülkemize göre hayli makul bu konuda şüphe olmasın.
     Türk Hava Yollarını tercih etmemiz bize zaman kazandırmış olacak ki konforlu bir seyahat sonrası dinlenme ihtiyacı hissetmedik. Kaldığımız oteller öncesinden rezervasyonlu olduğu için yerleşme sonrası sokağa daldık.