8 Mart 2014 Cumartesi

Wat Arun- Wat Pho -Bangkok Harikaları


    
       Wat Arun... Tay dilinde 'şafak tapınağı'. 
Mimarisi Eyfel kulesi görünümlü bu görkemli tarihi tapınağa biz tekne vasıtasıyla ulaşmayı tercih ettik. Chao Praya nehrinde beş dakikalık bir mecerayla tapınağa ulaştık. 


Neden tekne derseniz yüz kişiye sorduk en kestirme trafiksiz böyle gidileceğine kanaat getirdik. 
Bir taşla iki kuş; hem nehir gezisi hem tapınağa kestirme varış.







Janjanlı teknemizle bol fotoğraflı videolu seyahat gerçekten keyifliydi tek sıkıntı biraz güvenliksiz olması; sürat ve nehir trafiği ürkütüyor.

       
     Tekneci arkadaş burda bize yarım saat verdi gezmek için burdan bizi alıp Wat Pho bölgesine bıraktı çünkü. Bol seramikli porselenli çinili yapılar, şato görünümlü beş kuleden oluşan tapınak hemen sizi içine çekiyor, benim gibi fotoğraf delisi biri için yarım saat yetmeyeceğinden koşarak gezmeyi tercih ettik. Sıcak tepede. Hava koşulları hep sizden bir adım önde çünkü çılgın sıcak ve nem hep sizinle. Ve bu tapınaklara çok açık giysilerle girmeme koşulu da cabası.
       Muhteşem, bayıldım, Harika, mutlaka görün, Harikulade... Böyle çok yazılır fakat bazen resimler sözlerden çok daha fazlasını anlatır.
   







 Bu merdivenleri mutlaka tırmanın; manzara garantili. 




                           - Wat Arun Tapınağı -
                      




 300 yıllık, hala aktif bir dini tapınak olan Wat Arun bölgesini teknemizin köpürtmesinin ardında bırakarak bir başka büyülü bölge Wat Pho'ya geçiş yapıyoruz. Altın kaplama mimariler ve en önemlisi Buda'nın nirvanaya ulaşmasını sembolize eden som altın kaplama Yatan Buda şaşırttı. 

    
Wat Pho'da neler görebiliriz? 16. yüzyıla ayak basıp Tayland'ın ilk üniversitesine şahitlik edip ordan 1800 yılında tapınağa yerleştirilmiş yatan Buda'yı ziyeret edebiliriz. Tayland'ın ünlü masajının öğrencilerini burada ziyaret edebiliriz. Masaj yaptırabiliriz ve hatta uzun süreli konaklamalarda burda ders alınabiliyor. 

Yatan Buda'nın ayaklarına 108 tane sembol işlenmiş. Burdan yola çıkarak 108 kaseye bronz para atarak şans diledik.



 Tapınakta bir çok ibadet yeri hala korunmakta.


Tapınaktaki gezi boyunca altın varaklı bir çok mimari eser gördük. Hepsi sanki benzer gibi görünse de farklı anlamlar taşıdığını öğrendik.  
     
      Tapınağın dışı içerisi kadar harika görsellerle dolu...
 Bu resim benim bütün Bangkok tatilimi özleştirdiğim kare. 

  Biz kendimiz gezmeyi tercih ettik. Oteller de bir çok tur seçeneği sunuyor. Az buçuk ingilizce bilgisiyle bile kendi gezisini yaratmak kişiye kalmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder