23 Mart 2014 Pazar

Elektroniğin Tozu



        Gelişen teknolojiyle evlerimizi elektronik eşyalarla doldurmaya günbegün devam ediyoruz.Teknoloji artık evimizin demirbaşı haline geldi. 'Tv ünitesi' terimine hepimiz aşina. Tv ünitesi, ses sistemi, konsol, ipad derken yeni bir iş kolu doğdu. 
    *
    Şimdi, girişten mütevellit, teknolojik açıdan dem vurup, wi-fi'den ihphone'a ordan onu tv'ye onu da ipad'e bağlama sırlarının yollarını anlatan bilgiler paylaşmak üzereymişim gibi bir his bende de oluşmadı değil. Lakin bende öyle mucit bilgiler, bilsem de çok barınmıyor, çok geçmeden unutuyorum ilgi alanım olmayışından. 
     *
   Bu arada son dönem moda olan paragraf arası yıldız atma işi beni de sardı; okuyucuyu teşvik ettiğinden söz ediliyor. Uyalım dedik.
     * 
   Elekronik dedik, eşya dedik. Ev dolu eşya. Neyse gün geldi tozlandı. Bazı hatun kişiler 'ben toz almam aldırtırım' derse, ona da yolu var bu geyiğin. Biri çıkıp dese ki 'elektronik eşyaların tozunun alınması' ,hem de ne! derim. Sildikçe çoğalan toz bulutu çünkü...
Sildikçe çoğalan, temiz olsun derken, sanki daha da beter bir hal böyle; tozutması. 
   Anlayamazsınız. 
   Bir de 'ıslak bezciler'le 'kuru bezciler' var. Islak bezci arkadaşlar 'ıslak bezle sil toz olmaz' derken, 'kuru bez çare' diyen var. İkisi de senelerce denendi; sonuç negatif. Islakta yapışarak türedi, kuruda havalara uçuştu. Tozu kökünden kazıyamadık türlü bir. 
     * 
  Şimdi ilk paragraftan hatırlatarak kendimi çürüterek bir sır açıklıyorum.
     *
  Elektronik eşyalarınızı streç folyoya sararak tozdan koruyabilirsiniz. Sıradan bir streç folyoyla kapladığınız ipad vs. daha sonra kullanmak üzere açabilirsiniz. 
     *
  Beyin bedava.
     *
 Saçma. Evet, zaten elektronik eşyaların yapıldığı madde de saçma bana kalırsa. Televizyon ünitesinin aç gibi toz çekmesi de tesadüf olmasa gerek. 
     *
  Şimdi uyarlama kısmına geçelim. Elektroniğin yerine çok sevdiğin birini koy. Tozdan nem kapan bizler. En ufak şeyde hallenme güdüsüne sahip iç yapımız, sevgili şuuraltımız. Silmeye çalıştığında daha da darlatan, altını silmeye çalışırken, üstü tozlanan seni sen yapan duyguların açığa vurumu. O çok kol kanat germeye çalıştığın kişinin, sana çok bir tv misali; çokça vizyon vaat eden, karşılıklı bir alışveriş hukukunun olduğu şahsın tozlanması. Zamanla silmeye çalıştığın, sildikçe bitmeyen,
   ve sonunda az biraz tozla kalan ' neyse sonuçta tozunu aldım' dediğin seninkiler.
    * 
   Alamadın. Sonuç: Toz alma eyleminin bir sıradan kabullenmesi. Zamanla ilişkide olduğun insanların tozlanmalarını bknz. değişimlerini- kabullenmek zorundasın.Benim streç folyo taktiği de bu uyarlamada maalesef işe yaramıyor, kapladığın yalnızca seni bağladı,bir dönem durumu götürür sonra aç kapa yalama olur o streçte.Gına gelir tekrar
kaplamaktan.Üstünü örtemediğine çabalama. 
   *
   Israrla tek bir toz kalmayıncaya kadar silme çaban da seni yormaktan öteye gitmez. Öylece hafif tozlu mozlu kabullenmek senin de tozlanmışlığını kabul etmektir bir yerde. Sonuçta tozlandığı için kalkıp camdan fırlatmadığın bir tv bir elektronikler sistemi var evinde. Kimseyi de kaldırıp atamadığın gibi, tozlandığından sebep...
   * 
   Gel sadede, bitir.
 Dileyelim; kendi tozumuzdan değil, tozunu almaya çalıştıklarımızdan nem kapmayalım, 
 bize yeter. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder