20 Nisan 2014 Pazar

Ev'lenmiş de Olabilirsin


 Her fani bir gün evliliği tadacak...İstisnalar yüzeysel olarak az bana kalırsa.2012 araştırmasına göre 65 yaş üstü evlenmeyen 110 bin kişi varmış Türkiye'de mesela.Bu yaşa kadar.Daha detaya da girilir ama konu kaymasın, baymasın. 
  *
   Kaçınılmaz son dünya evi.Evliliğin getirileri kiminin yaşam standardına göre değişse de, gerçek anlamda 'ev'lendin ve minimum iki odalı sorumluluklar mekanına hoş geldin. Artık bu alan sana dahil, sen de ona, ne ekersen onu biçersin evde.Fazlası olur, fakat eksiği olursa sıkıntı olur.

   *
   Evlenme işiyle birlikte pratik zeka devreye girse fena olmaz.Evi olabildiğince sıradan bir hale sokmak gerekiyor ki, akıl sağlığını çok dağılsan da koruyabil diye bu önlem.
   *
Çorabın tekini nereye koydum sorunsalını geçiyorum o bekar evine dahil bir konu esasen.Ya da; tencereyi yıkayamadık bir aydır, o zaman çöpe atalım di mi? 
   *
   Keşke bu evli evi de böyle basitleşse. Ama işte artık sen o eski sen istesen de zor biraz, kasar.Artılarıyla eksileriyle nelere şaşılıyor evlendikten sonra...
   *
  Gelsin Ütüler, Katla Tamam!
   
   Evlilik iyi hoş da, peki bu ütüleri kim yapacak?  Ütüyle bakışmalar falan her pazar düzenli. Arada kurulan bağ duygusal ama aşk nefreti gibi.Neyse... 

   Başladın ütü işisine; ama bi dakka? Herşey elinden son ütücüden çıkmış gibi.İyi de bu nasıl oldu şimdi? Herşey bir imzaya mı bakıyordu biz bilemedik. Eskiden ben ütüleyince ağzı gözü kayan bluzlar şimdi tiril tiril akıyor.Evlendin ve sana ütü aplikasyonu yüklemiş olmalılar.Evlenince gelen ütücü aydınlanması.

    *
   Her şeyi geçtik; ütüledin tamam, katlama işi? Yamuk yumuk katladığın ne varsa artık milimetrik bir denk getirme ucu ucuna.Otomatik olarak çarşafı düzgün katlamalar, bi haller. İnsan hayret ediyor. Yeteneğin evlenmiş hali bu olsa gerek. 

   *
   Çay-Çorba İşleri...


   Çay güzel şey, evin demirbaşı.Kenan Işık sordu geçende kız bilemedi o ayrı; 'kullanmasak da ocağın üzerinde duran şey nedir?'. Demlik işte. Çaycı milletiz biz.Çay demlemeleri de iyi biliriz.Evliysen daha da bilirsin. O nası ya? Demlediğin çay kırk yıllık çay ocağından çıkmış gibi, tadından içilmiyor kıyamıyorsun içmelere, instagrama koydu hatta geçende bizim evin diğer üyesi.Acayip. Bekarın kahvesi-öyle bir söz vardı- evlinin çayı demek ki, ne bilim. 
   *
    ...Girdin mutfağa,yeni alınmış mutfak önlüğü takıldı, eldivenler vs. tam takım.Sanki okunmuş üflenmiş onlar da, giydin, oldun hemen bir şef, bir gurme! Al sana orjinal patentli Turkish cousine (Türk Mutfağı) uygulaması ve en güncelinden üstelik.Evlilik cüzdanına bi göz at mutlaka göreceksin oralarda bi yerde.Yüklemişlerdir muhakkak, son sürüm. 
   Peki bu yemek lezzeti nereden geliyor canısı? Yemeğin içine sanki 'evlendin sosu' katıyorlar ve artık ne sen o eski amatör aşçısın (aşçı kelimesi çok kaçtı ama başka bi kelime layığını bulamadım) ne de yapılan yemek eski tadında.Çok bambaşka.
Hatta geçenlerde sıradan bir sandiviçimle bile baya sükse yaptım mesela.Ve daha neler neler...Tarifler yetmez.
   *
   İnatçı Lekelere Son! 

   Ne vardı, inatçı lekeler vardı n'oldu onlara bilemiyorum yok oldular. Üniversitedeyken inatçı lekeleri biriktirir sömestr beklerdim. Şimdi olay değişti.İmza atıldı ya.Oraya eklediler tabii- çıkmayan leke aplikasyon 3.1-.Halbuki o deterjan eski deterjan, neyi yıkasam ama sıfır kilometre çıkıyor.Annem bunları okuyorsa eminim gülmüştür halime- evet anne benim, meraba! 
  

   * 
   İşte böyle...
   Sana reset atmışlar gibi, baştan bir donanım yükleniyor ve şuursuz değişim başlıyor imza sonrası. Hiç o işlerde bezi-tarağı olmayanı da gördüm evlendikten sonra, çok iyi işler çıkarmış, takdir edilesi.Tespite düşük oran hata verdim. 
Adaylara selam olsun...
    
   


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder